top of page
MIE_8683.JPG.jpg

Pre-natale begeleiding & geboortebegeleiding.

If a woman doesn't look like a godess during labor, then someone isn't treating her right."

- Ina May Gaskin

Als Doula ondersteun ik ouders tijdens de zwangerschap en bevalling op fysiek en emotioneel vlak zodat jij en je partner goed voorbereid zijn op de bevalling. 

Tijdens de zwangerschap bespreken we jullie geboortewensen. Ik leer jullie enkele technieken om te ontspannen vóór en tijdens de bevalling en hoe je als partner ondersteuning kan bieden. 

Tijdens de bevalling ben ik aanwezig om jullie bij te staan. Zo verhogen we de kans op een positieve ervaring. 

'Als een Doula een medicijn was, zou het onethisch zijn om het niet te gebruiken'

Voor meer info of een afspraak mail naar celien@celien.co

Lees hieronder de ervaring van een mama en een papa die ik mocht begeleiden.

Newborn Baby

Mama

'Mijn eerste zwangerschap, het was onverwacht, ik voelde me dus overspoeld en vol angst… Celien hielp daar enorm bij, ze hielp ons met tips en tricks voor tijdens de zwangerschap. De oefeningen die ik samen met mijn man kon doen waren heel fijn, ze zorgden ervoor dat we samen zwanger waren. Verder hielp onze doula met het schrijven van een geboorteplan, ze gaf ons heel veel opties. Ik wist hier nog niets van, maar dankzij Celien leerde ik veel bij en kon ik goede keuzes maken. 

De bevalling zelf was heel speciaal, thuis in onze cocon. Celien stond er heel snel als we haar midden in de nacht belde, ze zorgde voor wat ruimte. Ruimte voor een dutje voor mijn man, en ik kon even ventileren tegen haar. Emoties die vastzaten kwamen er uit. Dat hielp voor de bevalling vlotter te laten gaan. Tijdens de stevige contracties kwam Celien soms masseren of warmte leggen. Dat deed enorm veel deugd. 

Toen mijn zoontje geboren werd schreef ze het liedje op, dat deelde ze een paar dagen later met ons. Prachtig. 

Ook kwam ze nog eens op bezoek nadien, wat heel gezellig was. Nababbelen over de bevalling, onze leon nog eens bewonderen. 

Zalig! Ik had het niet zonder doula gewild. '

~ Wikke

Father with Newborn Baby

Papa

'Bij het eerste gesprek met Celien werd het me duidelijk. Een doula is zoals een bodyguard, beschermd de dingen die wij willen voor de bevalling. De gesprekken met Celien stelde me als papa gerust, want een bevalling… klonk behoorlijk stevig en eng voor mij. 

Ook voor tijdens de zwangerschap maakte de doula een verschil. Ik had het gevoel men vrouw te kunnen helpen af en toe. Dankzij de oefeningen die Celien ons toonde. Waaronder de oefeningen met de reboso doek, zo kon ik mijn zoon als eens dragen. Tijdens de bevalling deed het enorm veel deugd dat Celien er was zodat ik nog even kon slapen, want ik wist dat mijn vrouw niet alleen was. 

Heel het verhaal even samengevat, ik ben heel blij dat we een doula hebben! '

 

~Andres

bottom of page